10 Aralık 2012 Pazartesi

Seo Uzmani

Seo Uzmanı Olmak


İnternet sayfası olanlar ve arama motorlarında ön sıralara gelmek isteyenlerin iyi bildikleri bir terimdir seo. Web sayfalarını düzenleyen webmaster ve yazılım uzmanları sitenin görsel ve veri tabanı işlevsel tarafını organize eden kişilerdir.

Ancak bu kişiler arama robotlarının linkleri nasıl görmek istediği, başlıkları nasıl algıladığı bölümüne maalesef çok fazla dikkat etmezler. Bu alanda seo uzmanı devreye girer ve siteyi görünmesi gerektiği hale getirerek daha hızlı indeks almasını bu sayede ön planda yer almasını sağlarlar. yarattıkları kaynaklar ile referans sitelerden link çıkışı yaparak okunması gerekli başlıklar ve sayfaları işaret ederler.

Arama motoru devlerinin bir çoğu kendi resmi sayfalarında nasıl bir algoritma üzerinde durduklarını genel hatları ile anlatmaktadır. Bu esnada bu güncellemeleri takip eden seo danışmanı arkadaşlarımız yeniliklere göre dizayn kurarlar ve istenilen düzeye gelinmesini sağlarlar.

Seo uzmanı olmak için belirli kriterler vardır. Öncelikle iyi bir html bilgisine sahip olunmalıdır. Zira sayfanın ara yüzüne müdahele etmesi gerekecektir. Genelde siteyi tasarlayan webmasterdan bu hizmet alınmaktadır. Ancak bazı durumlarda tasarımı gerçekleştiren firma devre dışı kalarak işlemler seo uzmanı tarafından yürütülmektedir. Aslen doğrusu da budur.

Sonrasında seo uzmanı sosyal mecralarla ve çeşitli aktivitelerle siteyi güncellemede tutmayı yaratarak aranılan içeriğin uygun şartlarda birinci sayfada gösterilmesini sağlarlar. İçerik editörleri tarafından seıya uyumlu makale çeşitliliği ile yazılan yazılar eklenerek kullanıcının tam aradığını verme işlemi de seo uzmanı tarafından programlanmaktadır.

İyi bir seo uzmanı eli değimiş site zamanla ilk sayfadaki yerini alarak uzun süre yerini koruyacaktır. Tabi burda çalışma yarım bırakılmaması önemlidir. Başta yoğun bir seo programı alan sitenin devamlı rutin olarak izlenmesi ve çalışma yapılması gerekildir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder