12 Temmuz 2013 Cuma

ARA BOLME


                Ara bölme sistemleri alüminyum ya da çelik profillerle desteklenen, sağlam ve dayanıklı bir duvar sistemidir. Sistemin en önemli özelliği şık ve kaliteli ofisleri ekonomik fiyatlarla sağlamasıdır. Kolay kurulan sistem, ihtiyaç duyulan bölümlerin oluşturulması için belirli ölçülerde üretilir. Uzman ekipler tarafından kısa sürede monte edilen bölme sistemleri aynı zamanda demonte olma özelliğine sahiptir. Bir yerden başka bir yere taşınabilen bölme sistemleri ergonomik yapısı ile birçok işletmenin tercih ettiği bir duvar sistemidir.


                Ofis bölmeleri oluşturmak için daha önceleri uygulanan örme beton duvar sistemlerinin yerine son yıllarda yeni ve modern bölme sistemleri kullanılmaya başlanmış bulunuyor. Yeni sistemle ofislerde ihtiyaç duyulan bölmeler kolayca düzenlenmektedir. Bölme sistemleri eski usul duvarların binaya eklediği ağırlığı sona erdirmekte ve binanın taşıdığı yükü azaltmaktadır. Hafif olmasına rağmen oldukça yüksek bir mukavemet gücü olan bölme sistemleri sağlam ve dayanıklıdır. Darbelere karşı ve dış etkenlere karşı iyi bir koruma sağlayan sistem kalabalık insan trafiği olan mekanlar için çok uygundur. Özellikle okul, kreş, dershane, hastane, postane, banka gibi gün boyunca birçok insanın giriş çıkış yaptığı mekanlar bölme sistemleri ile bölünmeyi tercih etmektedir. 

Ara bölme kullanılan mekanlar aydınlık ve ferah bir görüntüye kavuşmaktadır. Özellikle cam kullanılan bölmeler ofis ortamını aydınlık ve geniş bir alana çevirmektedir. Personele pozitif bir enerji veren aydınlık ortam, özelde personelin genelde işletmenin iş verimini artırmaktadır. Cam bölme sistemlerinde kullanılan cam sağlam ve dayanıklıdır. Çok büyük darbelerde bile kırılmayan temperli cam, herhangi bir nedenle kırıldığında küçük parçalara ayrıldığı için tehlike oluşturmaz. Cam duvar, tavandan yere kadar uygulanabilir. Bunun yanı sıra, yarı cam yarı dolu sistemler de ofislerde istenilen bölünmeyi sağlamaktadır. Düz cam, buzlu cam, desenli cam, kumlu cam tercihe göre kullanılmaktadır. Duvarlar tam dolu olarak da hazırlanabilir. Tam dolu duvar bölmesi genellikle arşiv, wc gibi gözden uzak olması gereken alanlarda uygulanır. Sistemin ses yalıtımı sağlaması, istenmeyen seslerin ofis içine ya da dışına sızmasına engel olur. İşletmenin çalışma amacına uygun şekilde cam kısa duvar, dolu kısa duvar ve yarı cam yarı dolu kısa duvar sistemleri de kullanılmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder